beleggen met geleend geld

December 20th, 2012 | Posted by admin in Geld lenen particulier

Iedereen kent het beleggen op verjaardagen hoor je de mooiste verhalen van mensen die een super rendement hebben behaald op hun aandelenpakket.
Neem dit met een een grote korrel zout want vaak worden de succesen met de aandelen zijn behaald uitgelicht (en aangedikt) de beleggingen die in de min staan worden vaak niet genoemd.
In dit artikel enige informatie over de mogelijkheden om geld te lenen en dit bedrag in beleggingen te stoppen.
Beleggen lijkt heel ingewikkeld, maar iedereen kan beginnen met beleggen!

brengt particulier beleggen risico met zich mee
Zonder meer is het zo dat mensen die investeren in aandelen of andere beleggingsmogelijkheden risico lopen dat de waarde van het beleggingspakket minder wordt. Wel is het zo dat je dit risico kunt spreiden en zodoende een stabielere investering hebt.
Het ligt eraan waarin je belegt je hebt obligaties die een niet al te hoog rendement opleveren maar over het algemeen een stabiel karakter hebben.
Je hebt natuurlijk ook de aandelen van bedrijven, de koerswijzigingen kunnen groot zijn. Vooral als het onrustig is op de beurs kunnen dagelijks grote koersschommelingen voorkomen.
Je hebt ook optie’s hier kun je in korte tijd veel geld mee verdienen, maar natuurlijk ook verliezen. Door optie’s te schrijven krijg je bijvoorbeeld direct een bepaald bedrag op je rekening gestort maar na de expiratiedatum moet blijken hoeveel je hiervan overhoudt of wellicht moet je zelfs bijbetalen. Je verkrijgt dit soort optie’s eigenlijk als een soort van vreemd vermogen. De verliezen kunnen hier overigens hoog oplopen.
Zorg er dus voor dat je ruimte hebt om dit soort financiele tegenvallers op de beurs op te vangen.

is het een goed idee om geld te lenen en dit in de beurs te steken
Dit is echt af te raden. Beleggen brengt de nodige risico’s met zich mee en het kan zo maar zijn dat in korte tijd de waarde van je pakketje aandelen gehalveerd is. Als jouw beleggingen voortkomen uit een persoonlijke geldlening dan betekent dit dat je onderpand in hoog tempo aan het verdampen is.
Veel beleggers zijn gretig als ze enige winst maken en willen dit proces versnellen door meer geld te steken in optie’s, obligaties of aandelen.
Als ze verlies maken willen ze het verlies op de aandelen weer goedmaken en vaak zie je dat de speculant alleen nog maar meer verlies zal moeten nemen.
Maar de geldlening zal ook nog worden afgelost.
Mijn tip als je toch wilt gaan investeren in een aandelenpakket. Doe het met eigen geld wat je niet direct nodig hebt op korte termijn en probeer spreiding aan te brengen in je pakket.
Leen nooit geen geld voor het aankopen van aandelen!