Aanschaf van een motorfiets middels lening

December 20th, 2012 | Posted by admin in Geld lenen particulier

In Nederland is motorrijden een populaire bezigheid. In de periode tussen het voor- en najaar zijn er vele duizenden motorliefhebbers die er in het weekend op uit trekken voor een leuke rit door ons eigen land of ze gaan de grenzen over van onze buurlanden.
Veel mensen denken er dan ook over na om een motorfiets aan te kopen. Nadeel is dat de aanschaf van een moter over het algemeen niet erg goedkoop is en veel motorliefhebbers moeten de aankoop dan ook doen middels een zakelijke financiering of persoonlijke geldlening.

is het u waard om geld te lenen voor de aanschaf van een moter
Dit is waar u goed over na moet denken. Wil ik mij in de schulden steken om eigenaar te worden van een motorfiets. Goed is om uw persoonlijke wensen aan het licht te houden. Wat voor soort motor wilt u als u een Japanse toermotor wilt kopen kan het zo zijn dat deze vooral tweedehands nog wel geschikt te kopen zijn. Maar gaat u voor een gloednieuwe straatracer dan wordt het toch een ander verhaal.
Wilt u een lening van duizenden euro’s afsluiten voor een motor. Feit is dat het gros de motorfiets alleen bij mooi weer uit de garage haalt. Als u maar een paar keer per jaar er op uit trekt op uw motor is het waarschijnlijk goedkoper om een paar maal per jaar een motor te huren. Een motorfiets neemt naast een hap uit uw budget ook extra ruimte in onder de carport of in de garage. Heeft u uberhaupt geen ruimte bij uw huis dan moet u de motorfiets elders stallen. Dit is niet handig en brengt misschien ook weer extra kosten met zich mee.
De financiering van een motor is vaak investeren in de vrije tijd, dit in tegenstelling tot de geldlening voor een auto. Dit gaat vaak om een primaire levensbehoefte want de meeste mensen hebben deze dagelijks nodig. Dit is natuurlijk een wezenlijk verschil en denk hier dan ook goed over na.

besluit genomen: u wilt een motor kopen met vreemd vermogen
Waar moet u geld lenen als u de financiering voor een nieuwe motor wilt rondmaken. U kunt ervoor gaan omĀ een geldlening aan te vragen via uw huisbankier.
Handiger is het om eens na te denken over een persoonlijke lening bij bijvoorbeeld uw vader en/of moeder of broer dan wel zus. Via het lenen van geld bij een bekende kan het zijn dat u goedkoper uitbent en zodoende eenvoudiger uw lening voor de motorfiets kunt aflossen. Denk hier goed over na! Koop nooit impulsief een motorfiets maar denk aan de (financiele) gevolgden die deze aanschaf heeft.