Financiering tweede woning

December 6th, 2012 | Posted by admin in Geld lenen particulier

Veel mensen denken er over na . . .  De aanschaf van een tweede woning in binnen- of buitenland. Vaak is het besluit nemen om daadwerkelijk tot aankoop over te gaan niet in enkele dagen gedaan. Sterker nog, vanaf oriëntatie tot daadwerkelijke aankoop van een 2de huis gaat vaan een proces van jaren.
Een belangrijk onderdeel in dit traject is de financiering van de recreatiewoning.

hoeveel te lenen voor aankoop tweede huis
Dat is natuurlijk voor iedereen verschillend. Het heeft te maken met wat voor type vakantiewoning u wenst te kopen en in welk land natuurlijk.
Nog belangrijker is het inkomen want aan de hand daarvan kunt u een bepaald bedrag lenen voor de aanschaf van een 2de huis. Het financieren van een vakantiehuis heeft dus te maken met verschillende facetten en gaat anders in zijn werk dan de aanschaf van een normale woning. Het is aan u om uw goed te oriënteren en zodoende de meest aantrekkelijke lening af te sluiten bij de financier die het beste bij uw mogelijkheden (en onmogelijkheden) past.

in binnen- of buitenland een hypotheek voor het 2de huis regelen
Als u een vakantiehuis in Nederland wilt kopen is het natuurlijk logisch om de hypotheek of geldlening af te sluiten bij een bank in eigen land. Maar wat als u een object wilt aanschaffen in Duitsland, Frankrijk of Spanje ? Per land gelden er verschillende regels en liggen de rentetarieven etc. nogal eens uit elkaar.
Vergelijk de mogelijkheden dan ook goed met elkaar en neem een financieel tussenpersoon in de hand die kennis van zaken heeft.
Ook komt het nogal eens voor dat men voor aanschaf van een tweede woning geld gaat lenen bij een familielid. Hier gaat het dan om een persoonlijke lening voor aanschaf van een recreatiewoning.  Aan te raden is het om duidelijke afspraken te maken over de lening, met het daarbijbehorende rentepercentage en aflossingstermijn. Leg alles schriftelijk goed vast en praat alle punten die niet duidelijk zijn goed door.

welk percentage vreemd vermogen bij aanschaf 2de woning
Dit is natuurlijk aan u zelf en de mogelijkheden die de bank u kan bieden. Verstandig is wel om niet uw hand te overspelen en te veel geld te lenen in verhouding tot het aankoopbedrag.
U wilt de maandelijkse aflossing makkelijk kunnen opbrengen en ga er ook voor om binnen een aantal jaren de lening af te lossen. Het aankopen van een tweede huis moet een feestje zijn en de hypotheek moet dan ook goed op te brengen zijn. Geld lenen voor aankoop van een vakantiehuis is een prima streven maar zorg ervoor dat u de aflossingen en rentekosten goed op kunt brengen.