Geld lenen: is het echt nodig?

February 25th, 2016 | Posted by admin in Uncategorized

Door de jaren heen kun je behoorlijk wat geld gespaard hebben, maar voor sommige dingen moet je haast wel een lening afsluiten. Het is niet heel aannemelijk dat je als starter zoveel geld op je bank hebt staan om een huis te kopen of te laten bouwen, dus dan kun je haast niet anders dan geld lenen. Tegenwoordig zijn er tal van banken en instanties waarbij je tegen gunstige voorwaarden een lening af kunst sluiten. Let er echter wel goed op waar je een lening afsluit, want er kunnen zeker een aantal adders onder het gras zitten.

Meer financiële mogelijkheden
Geld lenen lijkt in eerste instantie veel voordelen te hebben. Dat is natuurlijk ook het geval. Bij het afsluiten van een lening komen er ineens heel wat financiële middelen vrij om uit te geven. Het ligt niet voor de hand dat je een lening afsluit om boodschappen te doen of om een nieuwe tv te kopen, maar waarschijnlijk gebruik je het geld eerder voor grotere uitgaven. Zo sluiten mensen over het algemeen vaak een lening af voor het kopen van een huis of een bedrijfspand of een forse investering in bijvoorbeeld hun eigen bedrijf.

Nadelen geld lenen
Het afsluiten van een lening kan je als muziek in de oren klinken, maar het is aan te raden om niet overal maar lukraak een lening af te sluiten. Zo zijn er veel instellingen waarbij het afsluiten van een lening op het eerste oog bijzonder aantrekkelijk is, maar pas wel op dat je hier later niet zelf de dupe van wordt. Laat je dan ook niet direct ompraten door gladde verkooppraatjes. Het afsluiten van een lening moet uiteindelijk positieve gevolgen voor jou hebben en het moet niet zo zijn dat je na het zetten van je handtekening ineens allemaal extra kosten krijgt.

Informatie inwinnen & ervaringen
Voor het afsluiten van een lening is het handig om bij meerdere instanties informatie in te winnen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door bij banken en organisaties een afsraak te maken. Vraag of de medewerkers je van meer informatie kunnen voorzien over het afsluiten van een lening en neem eventueel informatie op papier mee. Op deze manier kun je zelf de verschillende aanbiedingen thuis nog eens rustig met elkaar vergelijken en bepalen wat voor jou de beste keuze is. Een ander vgoed idee is om even te zoeken naar ervaringen van anderen die al met het bedrijf gesproken hebben of zelfs iets gekocht hebben. Eén van de (vele) ervaringensites is Nederlandreview.nl maar daar staan dan doorgaans nog eerlijke en onafhankelijke ervaringen op. Door alles tegen elkaar af te wegen kun je precies zien wat de kosten zijn en weet je ook waar je aan toe bent. Op deze manier voorkom je dus dat je uiteindelijk in een diep dal terecht komt.

Waar leen je geld?
Er zijn in Nederland veel bedrijven die een lening aanbieden. Mensen zijn over het algemeen geneigd om te kiezen voor gevestigde namen zoals ABN Amro. Dit wil echter niet zeggen dat het afsluiten van een lening bij Meeus, Kredietspotter, A-krediet, Lendico, Geldshop.nl, Cashper, Spotcap en Money2gocard niet verstandig is. Om tot een weloverwogen keuze te komen, doe je er goed aan om reviews van andere gebruikers over de verschillende banken en instanties te bekijken. Op deze manier weet je ongeveer wat je van de organisatie kunt verwachten en kom je later niet voor verrassingen te staan.