Geld lenen van particulier

June 2nd, 2012 | Posted by admin in Geld lenen particulier
Geld lenen van particulier

Als je geld wilt gaan lenen dan zou je kunnen denken aan geld lenen van particulier. Dit heeft namelijk een groot aantal voordelen want je hoeft hier om te beginne vaak geen rente over te gaan betalen. Dat is natuurlijk in je eigen voordeel want als je eenmaal geld gaat lenen bij bijvoorbeeld een bank, dan moet je veel rente betalen en eigenlijk is dat zonde van het geld. Rente is namelijk geld dat je moet betalen en dat je nooit meer terug ziet, je betaalt het omdat je een lening hebt, maar verder heeft rente voor jou weinig nut. Daarom kun je maar beter gaan kijken bij wie je geld lenen van particulier mogelijk kunt maken zodat jij geen geld kwijt bent aan de rente. Er zijn wel eens mensen die het je zo aan komen bieden, zij willen je dan graag helpen en staan er voor open om je wat geld te lenen. Toch moet je hierbij goed kijken hoeveel geld je gaat lenen. Als het bijvoorbeeld om een klein bedrag gaat omdat je wat wilt gaan eten ergens, dan is het geen punt, of omdat iemand je even wat geld voorschiet omdat je je eigen portemonnee bent vergeten, maar het is anders wanneer je zomaar 500 euro wilt gaan lenen. Dat is niet zomaar iets waarmee je naar je vrienden gaat en zegt van ik wil even 500 euro van je lenen en wil liever geen rente betalen. Dat gaat niet zo eenvoudig. Daarom moet je maar eens goed gaan bekijken wat er bij jouw vrienden wel en niet mogelijk is. Geld lenen van particulier is wel degelijk mogelijk, maar je moet dan wel goede afspraken maken.


Waar moet je aan denken bij geld lenen van particulier?

Als je gebruik gaat maken van geld lenen van particulier is het belangrijk dat je goede afspraken gaat maken. Maar als het de eerste keer is dan heb je misschien nog geen flauw idee aan welke afspraken je moet denken. Daarom is het goed dat je nu hier gaat lezen want de afspraken worden hieronder weergegeven:

  • Hoeveel geld ga je lenen?
  • Ga je rente betalen of kun je kosteloos geld lenen?
  • Wanneer ga je het geld terugbetalen?
  • Ga je samen een overeenkomst opstellen? Dit is wel aan te bevelen, zorg dat je dan beide een exemplaar in bezit hebt dat door beide personen is ondertekend.
  • Je kunt er als je afspraken vast legt het beste voor zorgen dat ze ook getekend worden, dus met een datum en handtekening. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat mocht de een zich niet aan de afspraak houden, dat je er iets mee kunt doen. Als het nu om 50 euro gaat, zullen veel mensen denken laat maar zitten, maar als je bijvoorbeeld 1000 euro gaat lenen, dat is dat nogal een flink bedrag om dat zomaar te laten zitten! Maak daarom duidelijke afspraken als je gebruik gaat maken van geld lenen van particulier en zorg dat je het geld lenen niet ten koste laat gaat van de vriendschap.