Geld lenen voor aankoop nieuwe caravan

December 20th, 2012 | Posted by admin in Geld lenen particulier

In Nederland is de vakantie doorbrengen op een camping erg populair. Veel landgenoten hebben dan ook een eigen caravan waar ze mee afreizen richting de gewenste vakantiebestemming.
Het aankopen van een caravan of camper is niet goedkoop dus veel landgenoten moeten oof een financiering afsluiten om tot koop over te kunnen gaan.
Wat is verstandig als het om geld lenen voor het aankopen van een caravan betreft. In dit artikel relevante informatie over de voor- en nadelen voor een persoonlijke geldlening.

hoeveel geld lenen om een caravan of camper te kunnen kopen
Het aankopen van een “huis op wielen” is geen klein investering voor veel mensen. Natuurlijk ligt het ook aan waar uw voorkeur naar uitgaat.
Ten eerste is er een wezenlijk prijsverschil tussen de aankoop van een caravan of het eigenaar willen worden van een camper.
Daarnaast speelt het ook mee of u een nieuwe of gebruikte wilt aanschaffen. En natuurlijk speelt ook merk en grootte een belangrijke rol. Maar veel mensen zullen toch een lening van duizenden euro’s moeten afsluiten om een caravan dan wel camper aan te schaffen.
Voor dat u besluit om geld te lenen voor de vakantie is het goed om eens op een rijtje te zetten hoevaak u gebruik van uw toekomstige aankoop zult maken.
Is het de lening waard om middels vreemd vermogen over te gaan tot koop van een camper of caravan.

de keuze is gemaakt u wilt geld lenen om een caravan te kopen
Na alles eens kritisch op een rijtje te hebben gezet bent u eruit. U wilt nog steeds een lening afsluiten en overgaan tot aankoop van uw nieuwe “vakantiehuis op wielen”.
U kunt natuurlijk voor een financiering naar uw eigen bank stappen. Wellicht zijn er mogelijkheden dat uw huisbank u een geldlening kan verstrekken.
Beter is het wellicht om geld te lenen van een bekende, hierdoor kunt u de rentelasten wellicht een stukje lager houden en kunt u met uw persoonlijke geldverstrekker gunstige afspraken maken.
Vaak wordt er geld geleend van ouders of een ander familielid, maar het lenen van geld voor aanschaf van een caravan brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. U wilt uw familiebanden waarschijnlijk niet op het spel zetten door het niet (tijdig) kunnen terugbetalen van een persoonlijke lening.
Leen dus niet te snel geld voor uw vakantie en doet u het wel zorg dat u het verschuldigde bedrag binnen een redelijke termijn kunt terugbetalen.