geld lenen voor aanschaf boot

December 7th, 2012 | Posted by admin in Geld lenen particulier

Wie er serieus over nadenkt een boot aan te schaffen zal weten dat het kopen van een boot geen sinecure is. Prijzen van een schip varieren natuurlijk erg. Wilt u een sloep, speedboot of zeiljacht kopen. En zo zijn er natuurlijk nog veel meer type boten die u kunt aankopen. Wie een boot wil kopen heeft wellicht hiervoor een lening nodig. Hoeveel geld wilt u lenen om een schip aan te schaffen.
In dit artikel enkele tips waar u rekening mee moet houden als u er over denkt geld te gaan lenen van een particulier (vriend, familie, etc.) of zakelijke partij (bank, ander type geldverstrekker).

van wie geld lenen om een boot te financieren
Dat is een goede vraag, de aankoop van een sloep, speedboot of zeiljacht is het investeren in een luxe product. Het is dan ook goed bij u zelf na te gaan of u geld wilt lenen om de aanschaf van een boot te financieren. Een geldbedrag lenen brengt rentekosten met zich mee. Het is dan ook verstandig om voor u zelf na te gaan of u vreemd kapitaal wilt aantrekken om uw droomboot te kopen.
Hoe vaak wilt u de boot gebruiken, en wat zijn de bijkomende kosten die u jaarlijks kwijt bent. Niet alleen aan afbetalingen en rentekosten maar ook kosten aan uw boot voor onderhoud, havenkosten, ligplaats, etc.

bij wie geld lenen voor aankoop van uw boot
U heeft een besluit genomen en weet zeker dat u een lening wilt afsluiten en deze wilt gebruiken om een boot aan te kopen.
Verstandig is om een zo laag mogelijk bedrag te lenen want dit houdt de maandelijkse aflossingen zo laag mogelijk.
U kunt ervoor kiezen om een persoonlijke lening aan te gaan bij familie of bekenden. Voordeel is dat het waarschijnlijk mogelijk is tegen een aantrekkelijk rentepercentage geld te lenen voor uw nautische droom. Maar als u ervoor kiest om geld te lenen bij uw ouders, broer of zus, danwel vrienden moet u goed weten dat het voor de relatie van belang is dat u uw betalingsverplichtingen kunt voldoen.
Het is natuurlijk ook mogelijk om een lening aan te gaan met uw bank of andere financiële instelling. De rentekosten liggen wellicht iets hoger maar voordeel is dat u geen persoonlijke relatie hebt met de geldverstrekker. Neemt niet weg dat ook hier van levensbelang is dat u de maandelijkse aflossing van het geleende bedrag + rentekosten kunt voldoen. Een boot kopen is leuk maar doe het op een verantwoorde manier.

met vreemd kapitaal een plezierboot aankopen
Het is natuurlijk mogelijk om door middel van een geldlening uw droom van een eigen boot te verwezelijken. Is het verstandig ? Dit moet u zelf goed overdenken. Eigenaar zijn van een eigen sloep of zeilboot is geen goedkope hobby en er zijn terugkomende kosten. Belangrijk is het aanschaffen van een schip zo te doen dat u er een goed gevoel bij hebt. Dus zorg ervoor dat u het geleende bedrag relatief makkelijk kunt terugbetalen.  De aanschaf van een luxe product zoals een boot moet een meerwaarde hebben en geen slapeloze nachten tot gevolg hebben.