Geld lenen voor bekostigen hobby

December 21st, 2012 | Posted by admin in Geld lenen particulier

Het is een bekende üitdrukking “een hobby mag geld kosten” en natuurlijk is het ook wat waard om een geheel eigen iets te hebben wat je boeit en hiermee bezig te zijn in je vrije tijd.
Wel is het zo dat de ene hobby veel meer geld  kost dan de andere. Je hebt bijvoorbeeld hobbyisten die pennen verzamelen dit is een vrijetijdsbesteding die niet veel geld zal kosten. Maar er zijn ook mensen die oltimers restaureren en er vervolgens in gaan rondrijden. Door de jaren heen sparen ze op deze manier een klein autopark bij elkaar. Dit is natuurlijk een dure hobby en het kan zo maar zijn dat er een financiering moet worden afgesloten om de hobby te bekostigen.
Is het verstandig om geld te lenen voor je favoriete hobby. In dit artikel enkele tips waar je aan zou moeten denken als je overweegt voor je vrijetijdsbesteding een geldlening overeen te komen.

wel of geen geld lenen voor je hobby
Het is natuurlijk helemaal aan je zelf of je bij een geldverstrekker aan wilt kloppen om je passie te financieren. Maar aan te raden is wel om hier goed over na te denken en leen alleen als je hobby ook een bepaalde waarde heeft. Hiermee bedoel ik natuurlijk niet de emotionele maar een waarde waardoor bij verkoop je het bedrag (grotendeels of helemaal) terug zou kunnen krijgen.
Om even terug te gaan naar het aankopen van oude auto’s die je zelf wilt restaureren. Bij verkoop zouden deze wel een verkoopwaarde hebben. Hiermee zou je een eventuele restschuld van het geleende bedrag kunnen terugbetalen. Maar je hebt ook hobbys waarme je via geleend geld wellicht een investeert in je hobby maar dit bedrag niet terug kunt verdienen. De term “een hobby mag geld kosten” dekt hierbij dan ook de lading.

je gaat een lening aan om je hobby te bekostigen
Het besluit is genomen je wilt een geldlening afsluiten om te investeren in je favoriete vrijetijdsbesteding. De vraag is nu echter waar het gewenste bedrag te lenen. De beste manier om dit te doen is een persoonlijke lening aan te gaan. Dit zou bijvoorbeeld kunnen bij één van je naaste familieleden. Denk dan aan eventuele ouders dan wel broer of zus.
Leen alleen wat je echt nodig had want je hobby moet natuurlijk niet als een molensteen om je nek komen te hangen. Ga ervoor om je mini lening snel af  te betalen en zet alles netjes op papier om misverstanden met de geldverstrekker te voorkomen. Maar beter is om helemaal geen geld te lenen voor je hobby en alles te financieren uit je eigen middelen.