Goedkoop geld lenen? 3 Soorten leningen

July 12th, 2016 | Posted by admin in Uncategorized

Wilt u graag goedkoop geld lenen? Dat kan! U hebt de keuze uit 3 soorten leningen: doorlopend krediet, persoonlijke lening of minilening. Alvorens u een lening afsluit is het verstandig om de actuele rentes met elkaar te vergelijken. Zodoende weet u direct waar u de voordeligste lening kunt afsluiten tegen de laagste rente, bovendien kunt u deze meteen online afsluiten.

Goedkoop geld lenen? Rentes vergelijken is dan echt heel belangrijk

Goedkoop een krediet aanvragen is mogelijk. Het vergelijken van de rentes is hierbij echt heel belangrijk. Door gebruik te maken van een vergelijkingsoverzicht met leningen kunt u alle actuele rentestanden van leningen in iin overzicht zien. De lening met de laagste leenrente wordt bovenaan getoond. Voor meer informatie over een lening of om deze direct af te sluiten klikt u op de lening van uw keuze.

In Nederland is het mogelijk om te kiezen uit 3 soorten kredieten: doorlopend krediet, persoonlijke lening en minilening. Iedere lening kent zijn eigen voor- en nadelen evenals rentesoort.

Doorlopend krediet

Met een doorlopend krediet hebt u extra bestedingsruimte. U spreekt samen met een kredietverstrekker een kredietlimiet af. Na het ondertekenen van de benodigde papieren kunt u direct geld opnemen tot deze kredietlimiet. Een doorlopend krediet is handig wanneer u onverwachte uitgaven wilt bekostigen. Het is een flexibele lening waarbij u niet meer leent dan nodig is. Bij een doorlopend krediet kunt u extra aflossen zonder dat u over deze extra aflossing boeterente moet betalen. Wanneer u geld voor een specifiek doel wilt lenen (bijvoorbeeld aanschaf auto of verbouwing) dan kunt u beter kiezen voor een persoonlijke lening.

Rente
Bij een doorlopend krediet is sprake van een variabele rente. Dat houdt in dat de rente steeds kan veranderen. Het is niet mogelijk om de rente van een doorlopend krediet vast te zetten. Gedurende de looptijd van het krediet is het mogelijk om deze geheel of gedeeltelijk op te nemen en af te lossen. U betaalt alleen rente over het leenbedrag dat openstaat. Online kunt u de rentestanden van alle doorlopende kredieten vinden. Dat maakt het dus erg makkelijk om de rentes met elkaar te vergelijken. Het vinden van de goedkoopste lening is dan ook niet moeilijk. Na het vergelijken kunt u direct het doorlopend krediet bij de kredietverstrekker van uw keuze afsluiten. Door rentes met elkaar te vergelijken kunt u dus aan een goedkope lening komen.

Let echter wel op het volgende: Op de rente letten is belangrijk, maar een voordelige lening moet ook de juiste voorwaarden hebben, dat wil zeggen voorwaarden die bij uw persoonlijke situatie passen. Het kan dan ook verstandig zijn om eerst een leenofferte op maat aan te vragen. Een aanbieder van een doorlopend krediet zal vragen naar uw persoonlijke gegevens zoals uw contactgegevens, inkomen, vaste lasten, samenstelling van uw gezin en of u een BKR-registratie hebt (dit wordt overigens streng gecontroleerd bij BKR in Tiel).

Persoonlijke lening

Wanneer u een specifiek doel hebt waar u geld voor wilt lenen zoals de aanschaf van een auto, dan biedt een persoonlijke lening uitkomst. Het geld van een persoonlijke lening wordt snel en in iin keer naar u overgemaakt. Met het leenbedrag kunt u direct uw aankoop doen. Hierna betaalt u het geleende geld met rente terug. Terugbetalen kan in termijnen, u betaalt iedere maand een gedeelte met rente terug aan de geldverstrekker. Het maandbedrag van een persoonlijke lening is iedere maand hetzelfde.

Rente
De rente op een persoonlijke lening staat vast, dit in tegenstelling tot de rente van een doorlopend krediet dat variabel is. Over het algemeen is de rente van een persoonlijke lening iets hoger dan die van een doorlopende lening. Dit komt vanwege de vaste rente op een persoonlijke lening. De goedkoopste persoonlijke lening kan net als bij een doorlopend krediet gevonden worden door de rentes met elkaar te vergelijken. Alle rentes van alle kredietverstrekkers kunnen eenvoudig online gevonden worden. In het vergelijkingsoverzicht staat het persoonlijke krediet met de laagste rente bovenaan. Heeft u de persoonlijke lening van uw keuze gevonden? Klik hier dan op voor meer informatie of om deze meteen af te sluiten.

Minilening

Tegenwoordig is er nog een leenvorm die steeds populairder begint te worden en dat is de minilening. Een andere naam voor minilening is flitslening. Het heet niet voor niets een minilening, want het bedrag dat geleend word is vrijwel altijd lager dan 1000 euro. Het geleende geld moet binnen een korte termijn terugbetaald worden aan de geldverstrekker. Wanneer u een minilening aanvraagt is het belangrijk om goed op de rente en aflossingstermijn te letten.

Een minilening kent een aantal voordelen. Zo staat het leenbedrag snel op de rekening (vandaar de andere naam: flitslening) en er wordt niet gevraagd naar een eventuele BKR-registratie bij het afsluiten van een minilening. Er zijn echter ook nadelen. Zo wordt de minilening over het algemeen niet afgestemd op uw persoonlijke situatie, daarom kan het zijn dat een minilening niet de beste keuze is in uw geval. Daarnaast is de rente op een minilening vaak best hoog en moet de lening binnen korte tijd (meestal binnen iin maand) terugbetaald worden.

Eisen om geld te mogen lenen

Wanneer u geld wilt lenen, of dat nu gaat om een doorlopend krediet of persoonlijke lening, een geldverstrekker wil graag eerst altijd een aantal zaken van uw weten. Op basis hiervan zal de geldverstrekker beoordelen of u wel of niet de lening krijgt.

BKR-notering
Een geldverstrekker zal kijken of u geregistreerd staat bij BKR (Bureau Krediet Registratie, Tiel). Mocht dat het geval zijn, u hebt bijvoorbeeld al een krediet of lening ergens lopen, dan zult u niet meer zo snel een nieuwe lening ergens kunnen afsluiten. Nu is het wel zo dat een geldverstrekker kijkt naar wat de zwaarte is van de BKR-notering. Hoe meer geld u open hebt staan, des te hoger de zwaarte van de BKR-registratie. Bij het BKR wordt onderscheid gemaakt in negatieve en positieve BKR-registraties. Wanneer u een negatieve registratie hebt zult u heel lastig een lening kunnen afsluiten. Indien een geldverstrekker u toch geld wilt lenen, dan is dit tegen een hoge rente. Indien een u positieve BKR-registratie hebt, is het geen probleem om een lening af te sluiten. Het kan echter wel zo zijn dat de leningverstrekker aanvullende voorwaarden stelt. Nu is er een leenvorm waarbij niet gekeken wordt naar een BKR-notering en dat is de minilening. Dit type lening kent echter wel een hoge rente en deze flitslening dient snel afgelost te worden (over het algemeen binnen 30 dagen).

Vast inkomen
Wanneer u een lening wilt afsluiten is het belangrijk dat u een vast inkomen hebt. Dat kan een inkomen uit arbeid zijn, maar bijvoorbeeld ook uit zelfstandig ondernemerschap (eigen bedrijf) of een uitkering. Het afsluiten van een lening wanneer u een WW-uitkering hebt is lastig, maar met een nabestaandenuitkering, arbeidsongeschiktheidsuitkering of Wajong-uitkering is het aanvragen van een lening makkelijker.

Meer gegevens voor goedkeuring lening
Een geldverstrekker zal naast het controleren van een BKR-notering en uw inkomen ook zaken controleren zoals uw leeftijd, doel van de lening, looptijd van de lening en of u eigen bezittingen hebt die als onderpand kunnen dienen, zoals een huis of auto.