Goedkoop lenen van geld; leen van je ouders

December 13th, 2012 | Posted by admin in Geld lenen particulier

Als je jong bent zul je merken dat je waarschijnlijk meer geld nodig hebt dan je op dat moment voorhanden hebt. Je kunt natuurlijk een som geld lenen bij de bank maar verstandiger is het om eerst eens aan te kloppen bij je ouders. Wellicht kun je via je vader of moeder een persoonlijke lening aangaan. Denk er maar eens over na of het een optie voor je is om een geldlening aan te gaan met één van je (of beide) ouders.

waarom wil je een lening afsluiten bij je vader en/of moeder
Jonge mensen hebben ook de nodige uitgaven. En de kans is dan ook aanwezig dat je geld wilt lenen om bijvoorbeeld een nieuwe mobiele telefoon aan te schaffen, of een broodnodige vakantie te financieren.
Maar het kan natuurlijk ook erg goed zo zijn dat je een lening wilt afsluiten om je studietijd te bekostigen.  Hoe dan ook je wilt graag een financiering afsluiten, maar denk eraan geld lenen brengt kosten met zich mee. Klop daarom eerst eens bij je directe familie aan om een lening af te sluiten. Je ouders zijn de aangewezen personen om je enige financiele ruimte te bieden. (mits ze het zich financieel kunnen veroorloven uiteraard)
Een persoonlijke geldlening afsluiten bij je pa en ma is vermodelijk ook de goedkoopste manier van lenen voor jou.

weet je zeker dat je geld wilt lenen via je ouders?
Wil je een lening afsluiten bij je ouders dan is het wel verstandig om goed na te denken over het te lenen bedrag. Probeer je schuldenlast zo laag mogelijk te houden. Hierdoor is het makkelijker om je schuld af te lossen en ook zullen de rentelasten niet te hoog worden.
Geld lenen via familieleden brengt natuurlijk ook enige verantwoordelijkheid met zich mee. Er wordt van je verwacht dat je de schulden netjes aflost. Denk hier niet te licht over als je bij je ouders aanklopt voor een lening.