Loandome: nieuw concept, levensvatbaar?

October 30th, 2015 | Posted by admin in Uncategorized

Loandome is een nieuwe naam in het land van de (mini)leningen. Je kunt er al vanaf een klein bedragje lenen en ook uitlenen. Dat laatste klinkt waarschijnlijk een beetje vreemd, maar dat heeft alles te maken met wat je in de titel van dit artikel leest: het is een nieuw concept. Wat wij ons vooral afvragen, is: is dit nieuwe concept levensvatbaar? Is er vraag naar?

Lenen via Loandome
Wie een lening nodig heeft, kan bij Loandome terecht voor bedragen die al beginnen bij een luttele 100 euro. Nu vraag je je misschien af waarom iemand 100 euro gaat lenen. Toch is er veel vraag naar. Een klein extra zakcentje om een dure maand of onvoorziene financiƫle hindernis het hoofd te bieden, kan voor sommige mensen het verschil betekenen tussen kopje onder gaan en er weer bovenop krabbelen. Wat je je wel moet realiseren, is dat een dergelijke lening niet gebruikt moet worden om bestaande schulden af te lossen, want dan blijf je het ene gat met het andere vullen. Maar goed, Loandome biedt dus minileningen en andere kredieten aan. Niets nieuws, zou je zeggen. Er is echter meer.

Uitlenen?!
Via Loandome kunnen geldschieters geld uitlenen. Op die manier vangen ze een leuk extra rendement op hun vermogen die theoretisch je investering bijna 2,5 keer over de kop kan laten gaan. Interessant in deze tijden waarin sparen bijna niets meer oplevert en de beurs ook niet altijd even goed presteert, is deze vorm van geld uitlenen best interessant. Uiteraard zit er een risico aan: degene die een minilening of een andersoortige onderhandse lening afsluit, staat er vaak niet om bekend heel goed met financiƫn te zijn. Je loopt dus kans dat je een wanbetaler treft. Gelukkig heeft Loandome in dat geval allerhande juridische hulp ter beschikking.

Is het levensvatbaar?
Al met al denken wij dat dit niet alleen levensvatbaar is, maar ook wel eens het model van de toekomst zou kunnen zijn. Private durfkapitalisten op zoek naar wat extra rendement ontmoeten zo leners die bij de bank nul op het rekest krijgen. Lenen in de 21e eeuw, dat is Loandome.