Minilening: kloppen de verhalen?

October 16th, 2015 | Posted by admin in Uncategorized

Een minilening afsluiten is zo gepiept, zo schrijven verschillende websites. Je hoeft een formuliertje in te vullen en dan zou je binnen 5 minuten antwoord moeten krijgen. Is alles in orde? Dan heb je soms nog dezelfde dag het geld op je rekening. Is dit werkelijk zo? Laten we eens naar een voorbeeld uit de praktijk kijken.
Voorbeeld: Cashper
We gaan voor het voorbeeld eens kijken bij aanbieder Cashper. In de wereld van deze kleine kredieten is deze aanbieder een grote speler. Sommigen beweren zelfs, dat Cashper de marktleider is op het gebied van de minilening. Maakt deze aanbieder werkelijk de beloftes van goedkeuring binnen 5 minuten en storting binnen 24 uur waard? We proberen het uit met onze mystery shopper. Hij kiest een ‘leninkje’ van 300 euro. Bij sommige lagere bedragen kun je nog kiezen voor een looptijd van 15 dagen, maar op dit bedrag bedraagt de looptijd 30 dagen. Binnen 30 dagen lossen we de 300 euro (plus 3,23 euro rente, zo staat op de website) dus weer af.
Aanvragen van de minilening
De aanvraag van de minilening is in de praktijk inderdaad een fluitje van een cent, als we dat zo mogen omschrijven. Het formulier is snel ingevuld en omdat er geen toetsing bij Bureau Kredietregistratie (BKR) hoeft plaats te vinden, kan de aanvraag snel afgehandeld worden. Inderdaad hebben we binnen 5 minuten bericht dat onze aanvraag is goedgekeurd. We kunnen het geld zonder extra kosten laten storten, maar dan moeten we een week wachten. Aantrekkelijker zijn de andere opties, namelijk binnen 4 dagen tegen een vergoeding van 60 euro, of de hierboven beloofde optie om het binnen 24 uur te krijgen. Dat kost 75 euro extra.
Aflossen
Wij hebben gekozen voor een aflossing binnen 30 dagen. Dat kun je eenvoudig doen via iDEAL, wat het wel zo makkelijk maakt: je betaalt via je eigen bank veilig en vertrouwd. Het kost wat extra, maar dan heb je ook wat: binnen 24 uur geld in je handen om bijvoorbeeld een moeilijke periode te overbruggen. Zorg wel dat je verantwoord leent. Dan is een minilening misschien wat duurder, maar dan heb je in ieder geval geld op je rekening.