Persoonlijke lening in crisistijd

December 12th, 2012 | Posted by admin in Geld lenen particulier

Het zijn momenteel geen gemakkelijke tijden voor veel mensen. De tering moet naar de nering worden gezet. Bijna iedereen moet bezuinigen en leeft dus een stuk zuiniger.
Toch kunnen veel mensen niet rondkomen en deze denken erover om geld te lenen. Voor een financiering kunt u natuurlijk naar uw huisbank of soortgelijke verstrekker van geld. Maar misschien is het ook wel mogelijk voor u om via een familielid een persoonlijke lening af te sluiten in deze crisistijd.

van wie uit uw kennisenkring kunt u geld lenen
Een bekende om een lening te vragen is natuurlijk niet iets wat u graag doet. Het is dan ook verstandig om eerst goed te overdenken wie het meest geschikt is om te benaderen. Deze persoon moet natuurlijk een goed bekende van u zijn en ook moet deze over voldoende financiele middelen beschikken zodat het het hem of haar geen onoverkomelijk probleem is u een som geld te lenen.
Het meest geschikt zijn vaak de ouders of broer dan wel zus om te benaderen. Ook een goede vriend is wellicht een optie voor een persoonlijke geldlening.

hoeveel geld lenen via de persoonlijke geldverstrekker
Als u via een bekende een bedrag wilt lenen sec om de crisistijd door te komen is het van belang het geleende bedrag zo laag mogelijk aan te houden.
Ga eens na wat het minimale bedrag is wat u nodig heeft en leen principieel niet meer dan deze geldsom. Dit maakt het dat het terugbetalen en aflossingen ook makkelijker te behapstukken zijn. Gebruik het geld ook allen voor primaire levensbehoeften.
Een persoonlijke lening is ook op basis van onderling vertrouwen, het is zaak het geleende bedrag correct en zo snel mogelijk terug te betalen. Denk hier niet te licht over!

geld lenen in de recessie, ga voor persoonlijke lening
Zoals al vermeldt is het verstandig om in finacieel lastige tijden aan te kloppen bij een directe bekende. Geld lenen van een kennis zal vermoedelijk goedkoper zijn dan een geldsom via een extra financiering bij de bank.
Maar stel het zo lang mogelijk uit, het beste is om met eigen middelen de financiƫle crisis door te komen. Gaat dit helaas toch niet lukken dan is een persoonlijke lening misschien wel de beste optie in deze tijd.