Persoonlijke lening om de studie te bekostigen

December 12th, 2012 | Posted by admin in Geld lenen particulier

Iedere student weet dat studeren niet goedkoop is, veel studenten steken zich tijdens de studietijd dan ook diep in de schulden. Van alleen het studiegeld kan een gemiddelde student niet rondkomen en veel moeten er dan ook een financiering bij afsluiten.
Het lenen van geld voor het doorkomen van de studietijd is helaas vaak niet te voorkomen maar wel is het verstandig om het te lenen geldbedrag zo laag mogelijk te houden. Een persoonlijke (studie) lening is misschien dan ook wel de beste optie om voor te gaan.

bij tekort studiefinanciering geld lenen via bekenden
Je hebt tijdens je studententijd geld nodig om de schoolperiode door te komen. De opleiding kost veel geld, je moet een kamer huren, je wilt natuurlijk ook nog een beetje leven buiten je opleiding en zo zijn er nog veel meer zaken die geld kosten. Centen die de meesten tijdens hun verblijf op de Hogeschool of Universiteit over het algemeen niet hebben.
Er zijn natuurlijk zakelijke geldverstrekkers waar je geld kunt lenen maar beter is het om te opteren voor een persoonlijke lening en met deze financiele ondersteuning je opleiding af te ronden.

bij wie kun je het beste de studiekosten financieren
Als je voor een particulier geldverstrekker gaat, met andere woorden een persoonlijke lening is het verstandig om in eerste instantie aan te kloppen bij directe familieleden zoals je vader, moeder, broer of zus. Gezinsleden weten dat je het niet makkelijk hebt als student en wellicht hebben zij geld over om uit te lenen aan jou.
Maak natuurlijk wel goede afspraken wanneer het geleende geld wordt terugbetaald. Spreek ook een vast rentepercentage (indien gewenst bij geldverstrekker) af, dit geeft duidelijkheid en transparantie. Leg de afspraken op schrift vast.

hoeveel extra geld lenen om studietijd door te komen
Het bedrag welke een student extra nodig heeft om de studententijd door te komen is natuurlijk erg verschillend. Maar probeer het geleende bedrag zoveel mogelijk te drukken. Hoe lager de maandelijkse aflossingen hoe eerder je van je extra studieschuld verlost bent.
Door het afsluiten van een persoonlijke lening kun je wellicht scherpere afspraken maken waardoor je als het ware het geld goedkoper in handen krijgt dan als je het het zou lenen bij een spaarbank of ander geldverstrekker.