Voor iedere wens een lening

November 6th, 2015 | Posted by admin in Uncategorized

Dagelijks worden er talloze hypotheken afgesloten voor nog meer verschillende doeleinden. Om zeker te zijn dat je de juiste deal sluit, neem je contact op met hypotheekadviseurs. Die helpt je met het maken van de juiste keuze van je hypotheek.

De eerste stappen
Je hebt besloten een product aan te schaffen en daar een lening voor af te sluiten. De eerste stap is een oriënterend gesprek met een hypotheekadviseur. Dat kan iemand zijn in dienst van een bank, maar ook een zelfstandig adviseur. Het eerste gesprek is in veel gevallen kosteloos, maar informeer daar altijd naar bij je bank/hypotheekverstrekker.

Op zoek naar de beste deal
Zoals al  eerder gezegd: het eerste gesprek is in veel gevallen gratis.  Dat klinkt erg verleidelijk. Dan kan je het slim spelen en zo goedkoop mogelijk lenen. Het is echter niet mogelijk om verschillende oriënterende gesprekken te hebben in de hoop naar de beste deal: na het oriënterend gesprek moet je beslissen of je met de partij in zee gaat of het aanbod afslaat.

Wat kost dat?
Deze adviseurs vragen vaak een vast bedrag per sessie of laten zich per uur uitbetalen. Gemiddeld neemt het gehele proces – een volledig hypotheekadvies, bemiddeling bij het afsluiten van de hypotheek voor aankoop van een woning – neemt zo’n twintig tot dertig uur in beslag. De prijs is afhankelijk van het vaste bedrag of het uurloon dat de bemiddelaar vraagt. Maak hierover goede afspraken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Let daarbij ook op de bijkomende afhandelkosten van de hypotheek.

Voor ieder wat wils
Per hypotheek die er afgesloten wordt, zit dus een ruime voorbereiding. Er worden (meerdere) gesprekken gevoerd over de wensen en de mogelijkheden en uiteindelijk krijg je een rekening gepresenteerd voor de inspanningen van de bemiddelaar. Deze gesprekken zijn voornamelijk belangrijk wegens de verschillende persoonlijke situaties van klanten. Door een adviesgesprek zorg je voor een snelle oplossing.