Zakelijk krediet: voordelen op een rijtje

June 27th, 2019 | Posted by admin in Uncategorized

De laatste tijd zien we een opmars van een nieuw soort bedrijfsfinanciering: het zakelijk krediet doet meer en meer zijn intrede in het bedrijfsleven. Ondernemers kunnen het krediet gebruiken om snelle investeringen te doen die bijdragen aan de groei van het bedrijf. Wij gingen op zoek naar de voordelen van het krediet. Deze lees je in dit artikel.

Snel proces

Het aanvragen van een zakelijk krediet is een snel proces. Binnen een kwartier na je aanvraag heb je al duidelijkheid óf en hoeveel geld je kunt lenen. Hiermee bespaar je jezelf veel tijd en stress. Het wachten op duidelijkheid over een lening duurt namelijk vele malen langer. Door het korte proces verlies je geen kostbare tijd en kun je de groei van je bedrijf op het gewenste tempo doorzetten: wanneer je wacht op duidelijkheid kun je immers niet of nauwelijks investeren, waardoor je groei stagneert.

Oplossen van liquiditeitsproblemen

Ondernemers klagen er vaak over. Ze moeten hun eigen rekeningen betalen, maar wachten nog altijd op het moment dat hun eigen klanten tot betaling overgaan. In zulke gevallen kunnen liquiditeitsproblemen ontstaan. Wanneer je een zakelijk krediet hebt, kun je dergelijke problemen uitstekende opvangen. Je kunt namelijk op ieder gewenst moment gebruik maken van het extra potje geld.

Positieve rentevoorwaarden

Bij een zakelijk krediet profiteer je als ondernemer van gunstige rentevoorwaarden. Deze zijn prettiger dan de voorwaarden bij een zakelijke lening. Als groot voordeel betaal je namelijk alleen rente over het geld dat je daadwerkelijk hebt geleend. Bovendien kun je wanneer je het hebt terugbetaald weer opnieuw gebruik maken van het zakelijk krediet.

Voorraadfinanciering

Een zakelijk krediet is een uitstekende ondersteuning op het gebied van voorraadfinanciering. Het kan namelijk voorkomen dat je onverwachts flink moet inkopen, omdat er een grote bestelling is binnengekomen. Met het zakelijk krediet kun je eenvoudig deze aankoop betalen. Het gemak van het zakelijk krediet zorgt ervoor dan je in zulke gevallen snel kunt handelen.

Groei van je bedrijf

Wanneer je bovengenoemde voordelen met elkaar samenvoegt, zie je al snel dat een zakelijk krediet een enorme bijdrage levert in de groei van je bedrijf. Wanneer je maar blijft wachten op binnenkomende geldstromen (lees: betalende klanten) kun jij niet investeren en dus niet groeien. Met een zakelijk krediet is dit verleden tijd. Je kunt op ieder gewenst moment investeren en werken aan de groei en de toekomst van je ondereming.